![]() ![]() |
| Madzia |
29 mar 2007 - 15:12
|
![]() POU od Forum ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 503 Dołączył: sob, 23 gru 06 Skąd: się biorą dzieci? ;> Nr użytkownika: 11 |
Ten temat stworzyłam do dyskusji o różnego typu serialach. Nie ważne czy są polskie, amerykańskie, brazylijskie, czy jakiekolwiek. Poprostu o nich tutaj gadamy.
-------------------- ![]() ![]() |
| _bushido_ |
29 mar 2007 - 17:19
|
![]() Użyszkodnik ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 171 Dołączył: śro, 03 sty 07 Skąd: SCZ Nr użytkownika: 72 |
czyli mowa o tzw. ''tasiemcach''
-------------------- |
| szefunio |
29 mar 2007 - 19:56
|
![]() szef wszystkich szefów ![]() Grupa: Emeryt Postów: 896 Dołączył: śro, 03 sty 07 Skąd: nk.pl Nr użytkownika: 71 |
Popieram _bushido_ , są jednak seriale które oglądam.
-------------------- |
| blondyneczka |
09 kwi 2007 - 14:16
|
|
Uzależniony ![]() Grupa: Użytkownik. Postów: 627 Dołączył: czw, 04 sty 07 Skąd: Z nieba :) Nr użytkownika: 87 |
Jest wiele sreriali dosyć dobrych ale nie ukrywajmy część z nich po pewnym czasie robi się nudna i taka bez wyrazu że zaczyna odpychać widza.
-------------------- ![]() |
| Skorpion |
09 kwi 2007 - 15:49
|
![]() Ponadczasowy ![]() Grupa: Root Admin Postów: 1,495 Dołączył: pią, 22 gru 06 Skąd: Niećkowo Nr użytkownika: 1 |
Lost i Prison Break nikt nie zaprzeczy że te oba seriale odniosły ogromny sukces w stanach jak i po za. Na czym polega ich fenomen i czy o takim możemy tu mówić? Co myślicie o tych serialach i dlaczego się tak podobają?
Osobiście lubię oglądać Lost za jego nieprzewidywalność, każdy odcinek trzyma w napięciu i stopniowo poznajemy kolejne postacie i bazy na wyspie. Natomiast Prison Break (Skazany na śmierć) Obejrzałem wszystkie możliwe odcinki. I bardzo mi się spodobał podobnie jak lost trzyma w napięciu i jest nie przewidywalny. A rola Michela Scofielda i ten Jego plan był idealny każda cześć dopracowana z odcinka na odcinek poznawaliśmy kolejny element układanki. -------------------- ![]() ![]() ![]() Mówi się, że potrzeba tylko jednej minuty, żeby kogoś zauważyć, jednej godziny, żeby go ocenic i jednego dnia, żeby polubić, ale całego życia, by go później zapomnieć. |
| blondyneczka |
09 kwi 2007 - 16:13
|
|
Uzależniony ![]() Grupa: Użytkownik. Postów: 627 Dołączył: czw, 04 sty 07 Skąd: Z nieba :) Nr użytkownika: 87 |
Ja myślę, że fenomenem tych seriali jest świetnie przemyślany scenariusz jak i świetnie dopasowani aktorzy (Dbałość o najmniejszy szczegół). Lecz serial "Lost" stał się dla mnie już przynudnawy m.in przez to, że zaczyna tam być "miłość" i póżniej cały serial będzie się opierał już tylko na tym (bezsens) A "PB" z odcinka na odcinek wciąga. Mimo, że staje się monotonny, lecz ta monotonia nadal wciąga gdyż znajdzie swoje niezwykłe zakończenie... Sama jestem fanką PB, a kiedyś Lostów. Może jeszcze powrócę do Zagubionych ale to czas pokaże.
| Grzesiek |
10 kwi 2007 - 09:00
|
![]() POU od Forum ![]() Grupa: Użytkownik. Postów: 489 Dołączył: pią, 22 gru 06 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 3 |
Fenomen PB to przede wszystkim świetnie dopasowanie aktorów do ról i niesamowita historia. W sierpniu prawdopodobnie zostanie wyemitowana w USA (Fox 5) ostatnia trzecia seria, myślę, że to dobrze ze ostatnia do przedłużanie seriali to bardzo nie korzystne zjawisko. Dlaczego? Ponieważ serial staje się mało realistyczny, epizody zaczynają być nieprawdopodobne a tym samym nudne. W historii tv najczęściej jest tak, że dobry serial składał się z niewielu serii. Co do Lostów to się wstrzymam od oceny, bo obejrzałem zaledwie jeden odcinek, a więc nie mam podstaw do oceny.
| Renata |
02 maj 2007 - 17:36
|
|
POU od Forum ![]() Grupa: Użytkownik. Postów: 456 Dołączył: czw, 28 gru 06 Skąd: Z internetu Nr użytkownika: 27 |
Lubię "M jak miłość"mimo, że to też tasiemiec, 4400 chociaż skończyło się na pierwszej serii. Nie lubię "Mody na sukces" i "Złotopolskich".
|
| Grzesiek |
10 maj 2007 - 18:09
|
![]() POU od Forum ![]() Grupa: Użytkownik. Postów: 489 Dołączył: pią, 22 gru 06 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 3 |
Pomówmy o polskim serialu "Rancho". Co ten serial ma w sobie? Oglądalność tego serialu przewyższa oglądalność "Skazanego na śmierć"
| ramzes |
25 gru 2007 - 00:57
|
![]() Czytacz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 75 Dołączył: wto, 18 wrz 07 Nr użytkownika: 270 |
Dawno nikt się nie wypowiadał w tym temacie trzeba go ponownie rozkręcić. Co Wy na to ?? Moim ulubionym serialem był "Skazany na śmierć " i "M jak Miłość".
|
| BestJa :) |
25 gru 2007 - 10:33
|
![]() Happiness :) ![]() Grupa: Emeryt Postów: 745 Dołączył: wto, 30 paź 07 Skąd: Z przed kompa Nr użytkownika: 418 |
Moim ulubionym serialem jest "Moda na sukces" urodziłam sie przy niej i przy niej umrę
-------------------- `Może jestem nieznośna, nieraz dokuczliwa, lecz przy Tobie tak bardzo szczęśliwa! :)` - Jak zwą Twojego Przyjaciela? - Ja Go nazywam Spełnieniem Moich Marzeń! ;* Bo przyjaźń to więź, o którą warto walczyć do samego końca! ;) więc... nie muszę mieć wszystkiego! Wystarczy, że mam Jego ;* - Lecz się. Bierzesz jakieś leki? - Ty jesteś moim lekiem na wszystko! ;* |
| lovU:* |
14 sie 2008 - 19:44
|
![]() Nawijacz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 244 Dołączył: czw, 24 lip 08 Skąd: Tam, gdzie tylko Ja wiem jak żyć ... Nr użytkownika: 673 |
"herosi"
"CSI:Miami" ale to już przecież wiecie -------------------- Wiesz, bo Ty to robisz tak,że w brzuszku czuję te, no jak im tam … tuptające bizonki xD
|
| Skorpion |
13 wrz 2009 - 20:04
|
![]() Ponadczasowy ![]() Grupa: Root Admin Postów: 1,495 Dołączył: pią, 22 gru 06 Skąd: Niećkowo Nr użytkownika: 1 |
Dawno mnie tutaj nie było a znalazłem niezły serial dla was
Jeżeli lubicie fantastykę, magię, walkę i oczywiście watki miłosne to gorąco polecam -------------------- ![]() ![]() ![]() Mówi się, że potrzeba tylko jednej minuty, żeby kogoś zauważyć, jednej godziny, żeby go ocenic i jednego dnia, żeby polubić, ale całego życia, by go później zapomnieć. |
13 wrz 2009 - 20:41
|
![]() Happiness :) ![]() Grupa: Emeryt Postów: 745 Dołączył: wto, 30 paź 07 Skąd: Z przed kompa Nr użytkownika: 418 |
Haha
Fajne, fajne, szkoda, że tak późno ;/ -------------------- `Może jestem nieznośna, nieraz dokuczliwa, lecz przy Tobie tak bardzo szczęśliwa! :)` - Jak zwą Twojego Przyjaciela? - Ja Go nazywam Spełnieniem Moich Marzeń! ;* Bo przyjaźń to więź, o którą warto walczyć do samego końca! ;) więc... nie muszę mieć wszystkiego! Wystarczy, że mam Jego ;* - Lecz się. Bierzesz jakieś leki? - Ty jesteś moim lekiem na wszystko! ;* |
| Monisiaa |
15 wrz 2009 - 17:14
|
![]() Czytacz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 65 Dołączył: śro, 01 kwi 09 Nr użytkownika: 724 |
Kiedyś jak jeszcze oglądałam tv to oglądałam ''Pierwszą Miłość'':)
ale teraz nie mam na to czasu:) -------------------- SZKOŁA JEST FAJNA-ŻEBY TYLKO NIE TA WCZESNA PORA WSTAWANIA :( ;)
|
| lovU:* |
16 wrz 2009 - 16:20
|
![]() Nawijacz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 244 Dołączył: czw, 24 lip 08 Skąd: Tam, gdzie tylko Ja wiem jak żyć ... Nr użytkownika: 673 |
"Dr. House" - no po prostu kocham !!
-------------------- Wiesz, bo Ty to robisz tak,że w brzuszku czuję te, no jak im tam … tuptające bizonki xD
|
| Chico Latino :) |
02 lis 2009 - 22:35
|
|
Użyszkodnik ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 157 Dołączył: sob, 16 lut 08 Skąd: Pokój ;) Nr użytkownika: 629 |
Kiedy w stacji TVN widzę reklamę serialu "Grzeszni i bogaci", to mi się smak oranżady z mojej komunii przypomina =/ Sama reklama mnie odstraszyła
A jak idąc przez pokój zobaczyłam fragment filmu, była to scena pocałunku to myślałam, że się posikam tam Zastanawia mnie skąd pomysł, a może wzór na to coś =/ Ludzie myślcie, to nie boli -------------------- Nie zastanawiaj się! Działaj[!] [Ukrywam się przez kilka dni :D] |
06 sty 2010 - 15:59
|
Seriale? Telenowele?
To wszystko przez te Kubańskie 'baby' -------------------- `Może jestem nieznośna, nieraz dokuczliwa, lecz przy Tobie tak bardzo szczęśliwa! :)` - Jak zwą Twojego Przyjaciela? - Ja Go nazywam Spełnieniem Moich Marzeń! ;* Bo przyjaźń to więź, o którą warto walczyć do samego końca! ;) więc... nie muszę mieć wszystkiego! Wystarczy, że mam Jego ;* - Lecz się. Bierzesz jakieś leki? - Ty jesteś moim lekiem na wszystko! ;* |
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: czwartek, 09 wrzesień 2010 - 07:43 |